contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 08/01/2019

› Eiwitrijke voeding tijdens ziekenhuisopname

Eiwitrijke voeding in combinatie met fysieke inspanning voor het slapen gaan, kan voorkomen dat patiënten spiermassa verliezen tijdens een ziekenhuisopname. Dat blijkt uit onderzoek van het Maastricht UMC+. In het onderzoek werden verschillende strategieën onderzocht om het verlies van spiermassa tijdens veroudering en ziekte tegen te gaan.

 

Vooral veel oudere patiënten krijgen te weinig eten, waaronder eiwitten, binnen tijdens een ziekenhuisopname. Eiwitten uit voeding zijn cruciaal voor de opbouw van spierweefsel en voldoende spierkracht is weer belangrijk voor een optimaal herstel na ziekte. Het innemen van een eiwitrijk drankje vlak voor het slapen gaan, blijkt nu een effectieve methode om een eiwittekort te kunnen voorkomen. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuwe spieren tijdens de nacht met 33 procent gestimuleerd. De combinatie met fysieke inspanning leidt tot nog eens 30 procent verdere toename van de nachtelijke spieropbouw.

[08 Januari 2019]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)