contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 31/12/2018

› Bevolkingsonderzoek voorkomt dementie

Veel mensen beseffen niet dat het ontstaan van dementie op latere leeftijd voor een belangrijk deel samenhangt met hoe gezond ze leven. Het UMCG start een bevolkingsonderzoek voor kinderen van ouders met dementie waarin ze onderzoeken of deze groep bereid is om een op-maat-gemaakt advies op te volgen.

 

Het UMCG verwacht dat het advies dat uit het bevolkingsonderzoek rolt, de kans op dementie kan verkleinen.

Dit onderzoek, wat bestaat uit een vragenlijst en lichamelijk onderzoek, geeft informatie over dementie, erfelijkheid en de beschermende en risicofactoren. Bovendien krijgt de persoon inzicht in zijn (hersen)gezondheid en krijgt een online op-maat-gemaakt leefstijladvies. Met de uitslag kunnen mensen zelf naar hun huisarts voor advies of ze krijgen een concreet advies.

Als het proef-bevolkingsonderzoek onder de 378 deelnemers na een jaar goed werkt, kan het een landelijk bevolkingsonderzoek voor alle kinderen met een ouder met dementie.

[31 December 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)