contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 28/12/2018

› Nieuwe techniek haalt medicijnresten uit water

Doordat we steeds ouder worden en meer medicijnen gebruiken, kunnen medicijnresten in het water in de toekomst steeds meer gevolgen hebben voor de mens. Daarom gaat het waterschap Aa en Maas proberen een oplossing te vinden voor de 140 duizend kilo aan medicijnresten die elk jaar in ons oppervlaktewater terechtkomt.

</b>

 

Het waterschap gaat met een extra zuivering proberen om tot 80 procent van de medicijnresten uit het water te filteren. Dan doen ze door middel van twee methoden: zuivering waarbij het water wordt blootgesteld aan ozon en zuivering waarbij uv-licht wordt gebruikt in combinatie met waterstofperoxide. De komende tijd moet blijken welke methode het meest effectief is.

Medicijnresten komen in het water doordat niet alle medicijnen in het lichaam van de mens worden opgenomen; wat niet wordt opgenomen, belandt via de urine en ontlasting in het riool. Dit is met name schadelijk voor dieren die in het water leven, zoals vissen. Toch is er ook voor de mens reden tot zorg, omdat we steeds ouder worden en meer medicijnen krijgen. De verwachting is dan ook dat er steeds meer medicijnresten in het water terechtkomen. Drinkwaterbedrijven krijgen daardoor de lastige taak om het te zuiveren; dat is moeilijk omdat je medicijnresten bijna niet kunt vinden.

[28 December 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)