contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 27/12/2018

› Zorgverleners samen de straat op

In januari starten veertien Twentse gemeenten een proef waarbij de ggz-verpleegkundige, ambulancemedewerker en politie samen op pad gaan. Dit wordt ook wel ‘Streettriage’ genoemd. De gemeenten werken samen met zorginstellingen Dimence en Mediant, Ambulance Oost en politie.

 

Het idee achter Streettriage komt uit Engeland. Kenmerkend is dat drie partners tegelijk aanwezig zijn. Daarmee zijn de lijntjes kort en kan er snel worden besloten wat er moet gebeuren. Dat zou moeten voorkomen dat mensen op verkeerde plekken terechtkomen en lang wachten op goede vervolgzorg. Het gaat als volgt in zijn werk: een team van een ggz-verpleegkundige, een ambulanceverpleegkundige en een politieagent reageren op meldingen van overlast door personen met verward gedrag, die bij de politiemeldkamer binnenkomen. Als zij samen arriveren, beoordelen zij ter plekke de problemen. Het is de bedoeling dat de persoon met verward gedrag direct kan worden meegenomen naar een geschikte vervolgplek: naar huis, ziekenhuis, huisarts, ggz-instelling of politiebureau. De pilot loopt een jaar, waarbij ten minste twee varianten worden uitgeprobeerd. De variatie bestaat uit verschillende samenstellingen van de teams.

[27 December 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)