contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 26/12/2018

› Anticonceptiespiraal kan afbreken bij verwijderen

Wanneer artsen Ancora® anticonceptiespiralen verwijderen, kunnen onderdelen afbreken en in de baarmoeder achterblijven. Daarvoor waarschuwt het Expertisecentrum Bijwerkingen Implantaten. Vrouwen die deze spiraaltjes hebben, hoeven deze echter niet uit voorzorg te laten verwijderen.

 

De fabrikant geeft artsen instructies voor het verwijderen, om het afbreken van het spiraal in de toekomst te voorkomen. Het gaat om een aantal partijen van de koper- of zilverspiraal. Mogelijk geldt het ook om bepaalde partijen van Novaplus® en Gold T®. De oorzaak voor het afbreken van het Ancora® spiraal bleek een productiefout. De werking van deze spiralen is niet aangetast en daarom kunnen geplaatste spiralen gewoon blijven zitten tot het einde van de gewoonlijke gebruiksduur van 5-10 jaar. Aanleiding voor de waarschuwing zijn twee meldingen van een huisarts en een patiënte bij het Meldpunt Bijwerkingen Implantaten.

[26 December 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)