contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 20/12/2018

› Ziek? Toch in de klas dankzij robot

Voor zieke leerlingen komen meer technische snufjes om via live-verbindingen ‘in de klas’ te kunnen zijn, zoals een robot. Scholen staan ervoor in de rij, meldt het AD.

 

Met de komst van de wet passend onderwijs, waarbij zoveel mogelijk leerlingen die zorg nodig hebben in de reguliere klassen moeten blijven, zoeken scholen naar manieren om ook zieke kinderen er bij te houden. De virtuele lessen helpen voorkomen dat leerlingen helemaal uitvallen. De robot voorziet in de behoefte van zieke kinderen. School is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling, maar ook voor sociale activiteiten. De zieke leerling kan thuis meeluisteren en als ze wil tegen haar klasgenoten en leraar praten. Het voordeel van de robot is dat die onder de arm overal mee naartoe kan: naar alle lessen in verschillende lokalen, naar het schoolplein met buitenspelen, naar kinderfeestjes en zelfs op schoolreis. Alleen de docent kan niet zien wat ze wel en niet snapt.

[20 December 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)