contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 18/12/2018

Patiënten met een beperkte levensverwachting, bijvoorbeeld omdat ze een ongeneeslijke vorm van kanker hebben, krijgen vaak overbodige en schadelijke medische interventies. Dat meldt het Erasmus MC in Rotterdam op basis van onderzoek. Artsen moeten bewuster kijken naar de lijst medicatie en andere behandelingen die deze patiënten krijgen, vinden de onderzoekers.

 

Artsen gaan vaak door met behandelen omdat duidelijke richtlijnen ontbreken, stellen de onderzoekers. Een andere reden is dat er te weinig onderzoek is gedaan naar met name het gevolg van stoppen met medicatie. Terwijl het goed is om te bedenken of het zinvol is om iemand bloeddruk- of cholesterolverlagers te geven als je weet dat iemand binnenkort gaat overlijden aan zijn ziekte. Voor het proefschrift werden onder meer gegevens uit het sterfgevallenonderzoek, retrospectieve dossieronderzoeken, vragenlijstonderzoeken en een interviewonderzoek gebruikt.

[18 December 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)