contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 14/12/2018

› Experts: kies niet voor permanente zomertijd

De invoering van permanente zomertijd in Nederland zorgt voor meer gevallen van depressie, kanker en hart- en vaatziekten. Die alarmerende waarschuwing geeft een groep wetenschappers aan het kabinet. Het kabinet staat voor de keuze: moet in Nederland het hele jaar door de zomertijd gelden of toch de wintertijd? Of blijven we elk halfjaar de klok verzetten?

 

Experts adviseren met klem: kies níet voor permanente zomertijd. Zij verwachten dat een permanente wintertijd een sociale jetlag versterkt. Ze wijzen ook op studies die laten zien dat er meer winterdepressie voorkomt en meer kanker al naar gelang men verder naar het westen in een tijdzone woont. Een permanente wintertijd heeft de voorkeur. De wetenschappers zien nóg liever dat Nederland overstapt op de Britse tijd (de Greenwich Mean Time, GMT). Daarbij zou het een uur vroeger zijn dan nu. Nederland ligt officieel in de GMT-tijdzone, maar vanwege economische overwegingen is in het verleden gekozen om dezelfde tijd als de landen ten oosten van ons te hanteren. Dit leidt ertoe dat het in Nederland nog donker is bij het opstaan terwijl het in Duitsland in het oosten al lang licht is. Waarschijnlijk wordt volgend jaar een besluit genomen over de zomer- of wintertijd.

[14 December 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)