contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 13/12/2018

› Kennis over zorgverzekeringen blijft laag

De basiskennis van Nederlanders over de zorgverzekeringen wordt er niet beter op. Pricewise onderzoekt al vier jaar hoe het gesteld is met de algemene kennis. Dit jaar behaalden Nederlanders een rapportcijfer van een 5,4. Vorig jaar was dat nog een 6,1.

 

Bijna de helft van de ondervraagde groep mensen, wist niet wat voor type basisverzekering zij precies had.. Ook de eigen bijdrage zorgt nog steeds voor grote onduidelijkheid. Zo denkt bijna 70 procent van de ondervraagden ten onrechte dat een eigen bijdrage kan worden verhoogd in ruil voor korting op de zorgpremie.

Slechts 37 procent weet dat als je het volledige bedrag van je eigen risico hebt betaald, het nog steeds mogelijk is dat je een eigen bijdrage moet betalen voor medische kosten. Een ander punt: veel verzekerden weten niet wat er uit het aanvullende pakket en wat er vanuit de basisverzekering wordt vergoed.

Pricewise vraagt zich af in hoeverre mensen een goede afweging kunnen maken voor een nieuwe zorgpolis. Autoriteit Consument & Markt (ACM) probeert al jaren om het basisniveau van verzekerden via onder andere de website Consuwijzer te verbeteren, maar ziet dat het lastig blijft. Volgens onderzoek is er een wildgroei aan polissen die maakt dat het voor veel verzekerden moeilijk is om te bepalen wat goed voor hen is. Mede uit angst dat ze een misstap maken blijven veel verzekerden maar zitten waar ze zitten.

Voor het onderzoek werden 1000 mensen ondervraagd.

[13 December 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)