contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 11/12/2018

› Virtuele medicus geeft behandeladvies

Een digitale app die op afstand zelfstandig beslissingen kan nemen over bijvoorbeeld je medicatie. Het Maastricht UMC+ en een aantal internationale partners gaan hieraan werken. Ze ontvingen ruim 4,5 miljoen euro aan Europese subsidie om de app te ontwikkelen. Ze hopen met dit soort e-health de zorgkosten te verminderen.

 

In Maastricht wordt de virtuele verpleegkundige Molly gebruikt bij mensen met hartfalen, samen met een echte verpleegkundige op afstand kijkt Molly mee in de data. Uit onderzoek is gebleken dat hierdoor het aantal ziekenhuisbezoeken is verminderd.

Om in de toekomst hoogwaardige zorg te kunnen blijven bieden, willen de onderzoekers ervoor zorgen dat de virtuele verpleegkundige zonder toezicht kan functioneren. Daarnaast willen ze dat de nieuwe digitale applicatie ook behandeladvies kan geven, diagnoses kan stellen en medicatie kan voorschrijven.

Het project wordt de komende jaren uitgevoerd door verschillende kennisinstellingen die onder meer deskundig zijn op het gebied van serious gaming, kunstmatige intelligentie en telemonitoring. Na afloop moet het eerste prototype operationeel zijn.

[11 December 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)