contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 11/12/2018

› Schotse artsen mogen 'natuur' voorschrijven

Schotse artsen op de Shetlandeilanden mogen aan hun patiënten ‘natuur’ voorschrijven als therapie voor een aantal gezondheidsproblemen. De Schotse National Health Service (NHS) en de Royal Society of Birds Scotland hebben hiervoor samen het programma Nature Prescriptions opgezet.

 

De NHS suggereert niet dat de natuur op recept normale medicijnen zullen vervangen. Het programma stelt artsen in de gelegenheid om natuur als behandeling voor te schrijven. Op dit moment is deze therapie goedgekeurd voor depressie, angsten en een hoge bloeddruk. Bij het natuurprogramma hoort een brochure met een activiteitenkalender. Elke maand krijgt de patiënt een handvol suggesties voor buitenactiviteiten. Zo kun je in januari onder andere deelnemen aan een nationale vogeltellling in jouw tuin, terwijl je in maart een hond kunt lenen voor een wandeling. In mei is een van de suggesties om een boom te planten en in oktober is het advies om tien verschillende paddenstoelen te zoeken en fotograferen. De folder geeft artsen handvatten om de gezondheidsvoordelen van de natuur te beschrijven en patiënten naar buiten te krijgen.

[11 December 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)