contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 05/12/2018

› Keuzekaart helpt beslissen bij bipolaire stoornis

Voor mensen met een bipolaire stoornis zijn er vaak veel behandelingsopties. Speciale keuzekaarten geven een duidelijk overzicht en helpen mensen met het maken van een keuze. Dat melden Mind en het Trimbos-Instituut, die onderzochten of de informatie uit de zorgstandaarden door middel van een keuzekaart was te ordenen. Ze hebben een toolkit gemaakt met de keuzekaarten en samenvattingskaart van de zorgstandaard.

 

Een keuzekaart is een overzicht voor mensen met psychische problemen en hun naasten. Het beschrijft mogelijke interventies rond een bepaald thema langs een vaste set vragen. Het projectteam vroeg aan cliënten en hun naasten over welke onderwerpen uit de Zorgstandaard Bipolaire stoornissen zij graag meer wilden weten. Uiteindelijk kwam het team op vier onderwerpen waarvoor keuzekaarten zijn ontwikkeld: herstel, zelfmanagement, therapie en medicatie. De kaarten geven antwoord op verschillende vragen, zoals: wat houdt een behandeling in? En, wat zijn de voor- en nadelen? Het blijkt dat behandelmogelijkheden met deze keuzekaarten goed zichtbaar zijn.

[05 December 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)