contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 04/12/2018

› Ziekte van Weil door Mud Runs

De ziekte van Weil is bezig met een opmars. Twee belangrijke redenen: de toenemende populariteit van 'mud runs' en honden die steeds minder vaak worden ingeënt. Via deze twee wegen hebben mensen meer kans op de bacterie die de ziekte veroorzaakt. Dat meldt het AMC.

 

Tot 2014 nam de ziekte van Weil af, maar daarna waren er ineens vier keer zoveel gevallen. Dat komt allereerst doordat honden steeds minder vaak worden ingeënt. Via de urine kan de ziekte zich verspreiden. Ruim je de urine van je hond op en heb je toevallig een wondje aan je hand, dan loop je kans op een infectie. Ook lopen mensen deze ziekte op doordat we vaker meedoen aan mud runs. Via de modder krijgen ze besmette urine van ratten en ander ongedierte binnen. Ditzelfde geldt voor mensen die in grachten gaan zwemmen. De ziekte van Weil is een besmettelijke ziekte, die mensen krijgen door een bacterie. De ziekte kan leiden tot onder meer hoge koorts, nieren die slecht gaan werken, bloedingen in de huid, rode vlekken op de benen en nier- of leverontsteking. Hoeveel gevallen van Weil bij mensen er precies zijn, weet niemand. Een kleine honderd per jaar worden er officieel geregistreerd.

[04 December 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)