contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 03/12/2018

› Verloskundigen: te weinig personeel in ziekenhuizen

Meerdere ziekenhuizen hebben te weinig personeel om bevallingen van vrouwen aan te kunnen. Als gevolg hiervan moeten verloskundigen contact opnemen met verschillende ziekenhuizen om een plek te vinden voor bevallingen, meldt koepelorganisatie KNOV. Het is een landelijk en structureel probleem dat kan leiden tot onveiligheid.

 

Volgens de KNOV zijn de problemen het ergste in Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland. Ziekenhuizen moeten dan ook noodgedwongen steeds vaker bevallingen weigeren. Het gaat dan niet om spoedsituaties, maar om bevallingen die onder begeleiding van de eerstelijns verloskundige in het ziekenhuis plaatsvinden. Verloskundigen moeten vaak veel verschillende ziekenhuizen bellen, voordat ze weten waar ze met een barende zwangere terechtkunnen. Het KNOV meldt dat dit veel stress oplevert, niet in de laatste plaats voor de vrouw die aan het bevallen is. De KNOV wil over oplossingen praten met onder meer ziekenhuizen, de overheid en zorgverzekeraars.

[03 December 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)