contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 28/11/2018

› Nederland start met IVF-draagmoederschap voor homokoppels

Vanaf 2019 kunnen homoseksuele koppels ook in Nederlandse klinieken terecht als ze met een draagmoeder hun kinderwens willen vervullen. Tot nu toe kon dit niet vanwege strikte voorschriften. Dat meldt het televisieprogramma De Monitor.

 

In Nederland starten komend jaar twee klinieken met draagmoederschap voor homoparen. Het gaat om het MC Kinderwens in Leiderdorp en kliniek Nij Geertgen in Elsendorp. Het Isala Fertiliteitscentrum in Zwolle en Amsterdam UMC overwegen het aanbieden van ivf-draagmoederschap voor homoseksuele stellen. In andere Europese landen, zoals België, Zweden en het Verenigd Koninkrijk, zijn de voorwaarden voor draagmoederschap al jaren ruimer.

De strikte voorwaarden die in Nederland golden, zijn afgelopen zomer versoepeld door een wijziging van de Embryowet. Hoofdpunt in die wet is een verbod op het maken van embryo's voor wetenschappelijke onderzoek. Dat bracht ook strikte voorwaarden rond ivf-behandelingen en draagmoederschap met zich mee. Die criteria werden door het kabinet verruimd.

[28 November 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)