contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 27/11/2018

› Sterfgevallen kanker relatief hoog in Nederland

Het aandeel sterfgevallen als gevold van kanker in Nederland behoort tot de hoogste in de Europese Unie, blijkt donderdag uit cijfers van statistiekenbureau Eurostat. Het KWF wijst erop dat de cijfers een vertekend beeld geven vanwege de goede zorgregistratie in ons land. Dat is niet in alle landen het geval.

 

Bij iets meer dan drie op de tien Nederlanders die in 2015 overleden zijn, was de doodsoorzaak kanker. Binnen de EU was alleen in Slovenië het aandeel hoger. Eurostat geeft hiervoor geen verklaring. Volgens het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) is vooral de kankersterfte onder vrouwen in Nederland hoog vergeleken met andere Europese landen. Het gaat dan met name om longkanker, borstkanker en darmkanker. Nederlandse vrouwen zijn in de jaren zeventig en tachtig meer gaan roken, vergeleken met veel andere Europese landen. Dat verklaart grotendeels de hoge longkankersterfte, meldt IKNL. Daarnaast krijgen Nederlandse vrouwen op relatief late leeftijd kinderen. Ook krijgen ze minder kinderen vergeleken met sommige andere Europese landen. Die factoren beïnvloeden de kans op borstkanker. Het KWF geeft nog aan dat Nederlanders steeds ouder worden en daardoor ook meer mensen kanker krijgen.

[27 November 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)