contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 23/11/2018

› Verspilling medicijnen kan minder

Ongeveer 40 procent van de verspilling van medicijnen is te voorkomen, blijkt uit onderzoek van Charlotte Bekker (UMC Utrecht, Sint Maartenskliniek Nijmegen).

 

In Nederland wordt zo’n honderd miljoen euro verspild door het weggooien van geneesmiddelen. Dat komt door te grote verpakkingen, het voorschrijven van te veel medicatie of doordat patiënten voortijdig stoppen met inname. Verspilling is dus in de eerste plaats tegen te gaan door kleinere verpakkingen te maken of kleinere hoeveelheden per keer voor te schrijven. Volgens Bekker kunnen ook veel ongebruikte geneesmiddelen, na kwaliteitscontrole in de apotheek, opnieuw aan andere patiënten worden verstrekt. Zeker als het gaat om geneesmiddelen in een volledig onaangebroken verpakking. Ze laat zien dat veel patiënten, artsen, apothekers, zorgautoriteiten en de farmaceutische industrie dat plan steunen. Ze wordt gesterkt door het gegeven dat 95 procent van de patiënten ongekoelde medicatie goed bewaart.

[23 November 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)