contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 05/11/2018

› Mens krijgt ook microplastics binnen

In menselijke ontlasting zijn zeer kleine stukjes plastic – zogenoemde microplastics – aangetroffen. Welke gevolgen de aanwezigheid van microplastics kan hebben voor de gezondheid van de mens, is nog niet duidelijk. Dat melden onderzoekers van de Medische Universiteit van Wenen en het Milieuagentschap Oostenrijk.

 

Onderzoekers volgden acht proefpersonen uit Nederland, Rusland, Finland, Japan, Italië, Polen, Oostenrijk en Groot-Brittannië. Uit analyse van hun ontlasting bleek dat daarin deeltjes van negen soorten plastic aanwezig waren. De soorten die het meest werden aangetroffen, zijn polypropeen en polyethyleentereftalaat. Deze soorten plastic worden gebruikt bij het produceren van plastic flessen voor onder meer frisdranken.

De mens kan microplastics binnenkrijgen door het eten van vis en andere zeedieren. Volgens de onderzoekers komen ook bij het verwerken en verpakken van voedselproducten plastic deeltjes in ons voedsel terecht. Over de effecten op de menselijke gezondheid kunnen op basis van dit onderzoek geen conclusies worden getrokken.

[05 November 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)