contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 02/11/2018

› Herstel borstgevoel na reconstructie

De meeste vrouwen bij wie een borst is gereconstrueerd na amputatie, verliezen het gevoel in die borst. Het gevoel komt terug door een gevoelszenuw uit het eigen buikweefsel om te leiden naar de gereconstrueerde borst. Dat melden onderzoekers van het Maastricht UMC+.

 

Ook blijkt uit ditzelfde onderzoek dat lymfoedeem, een vochtophoping in de arm waar veel vrouwen mee kampen na een borstkankerbehandeling, sterk kan worden verminderd. Via een microchirurgische ingreep worden dan verbindingen gemaakt tussen lymfevaten en kleine bloedvaten om het vocht af te voeren en de zwelling te verlichten. Negen op de tien patiënten zijn heel tevreden over die ingreep. Nu wordt lymfoedeem nog vaak behandeld door massage van de arm en het dragen van een elastische kous. Borstkanker is de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. Een op de zeven vrouwen krijgt het.

[02 November 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)