contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 31/10/2018

› Nieuwe zenuwbaan gevonden

Er is een nieuwe zenuwbaan in de hersenen van mensen ontdekt. De vondst heeft mogelijk gevolgen voor de behandeling van onder andere aangezichtspijn. Dat melden onderzoekers van het Radboud UMC op basis van een onderzoek onder patiënten met aangezichtspijn.

 

De onderzoekers kregen bij het stimuleren van specifieke delen van de hersenen het idee dat er een zenuwverbinding moest zijn die niet alleen naar rechts, maar ook naar links aftakt. Op dat idee kwamen ze doordat sommige patiënten met zenuwpijn slechter reageren op een behandeling in de hersenen, dan anderen. Daar is nog niets over beschreven in de literatuur. Echter is zo’n vertakking wel beschreven bij verschillende diersoorten, bijvoorbeeld bij de muis, rat en kikker en bij verschillende aapsoorten. Met behulp van krachtige MRI scanners en bijzonder microscopisch onderzoek, lukte het om in de hersenen van overleden mensen de nieuwe zenuwbaan aan te tonen. De zenuwbaan is een afsplitsing van de aangezichtszenuw in de hersenstam. Het bleken inderdaad twee afsplitsingen te zijn. Mogelijk kan deze vondst mensen met aangezichtspijn een betere behandeling brengen in de toekomst.

[31 Oktober 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)