contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 22/10/2018

› Krachttraining goed voor jongeren met obesitas

Jongeren met zwaar overgewicht hebben baat bij krachttraining tijdens de gymlessen op school. Sterker nog: zij blinken uit in deze vorm van sport en vallen bovendien een beetje af. Dat blijkt uit een studie van Maastricht UMC+. Alle scholen moeten krachttraining invoeren tijdens hun gymles, vinden de onderzoekers.

 

Een jaar lang werden bijna zevenhonderd kinderen op middelbare scholen in Limburg gevolgd. De helft van deze scholieren kreeg tijdens de gymlessen krachttraining en informatie over gezond leven. De andere helft volgde de klassieke gymles met trefbal en conditieoefeningen. Wat bleek: na een jaar had de eerste groep een afname van 1,6 procent in vetmassa. Dat staat gelijk aan iets minder dan twee kilo. Bovendien bleek dat jongeren met obesitas over het algemeen beter zijn in krachttraining dan hun klasgenoten zonder obesitas. Jongeren met obesitas hebben namelijk meer vet- en spiermassa, en zijn dus relatief sterker. Hierdoor geeft krachttraining hen zelfvertrouwen, motivatie en doorzettingsvermogen.

[22 Oktober 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)