contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 22/10/2018

› Voedselallergie bepaald door genen en omgevingsfactoren

Er zijn meerdere genen die de kans op voedselallergie vergroten, maar de omgeving speelt een belangrijke rol in het daadwerkelijk ontwikkelen van allergie. Dat blijkt uit onderzoek van het UMCG, waarin zowel genetische factoren als omgevingsfactoren werden onderzocht.

 

De kans op voedselallergie wordt kleiner als kinderen langer borstvoeding krijgen, opgroeien op een boerderij en er geen eczeem bij familieleden voorkomt. Het onderzoek richtte zich ook op welke genen een rol spelen bij het ontwikkelen van voedselallergie. Het blijkt dat het gaat om verschillende genen. Zo hebben kinderen met het filaggrine gen vaker een voedselallergie. Dit gen is belangrijk voor de beschermende functie van de huid. Ook werden specifieke genen gevonden die voorkomen bij mensen met pinda-allergie.

Zo’n twaalf procent van de Nederlandse volwassenen en adolescenten denkt voedselallergie te hebben. Daarvan heeft maar een derde symptomen die, vanuit medisch oogpunt, wijzen op voedselallergie. Het onderzoek focust op de mensen met de klinische symptomen voor voedselallergie.

[22 Oktober 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)