contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 19/10/2018

› Griepvaccin via de luchtwegen effectiever

De griepprik wordt gegeven in de armspier. Het UMCG concludeert dat het effectiever is om via de luchtwegen te vaccineren. Dat is belangrijke informatie, omdat de huidige vaccinatie niet alle griepvirussen voorkomt.

 

Het lastige van de huidige griepvaccins: ze bieden alleen bescherming tegen de virusvarianten die in het vaccin aanwezig zijn. Aangezien het griepvirus elk jaar veranderd, is het moeilijk om te voorspellen welke griepvarianten in een jaar actief zullen zijn. Duiken er nieuwe vormen op, dan biedt het vaccin geen bescherming. Door de vaccinatie toe te dienen via de luchtwegen, kan iemand beter en breder worden beschermd tegen griep. Hoe dit precies werkt, wordt niet uitgelegd.

Ook ging de onderzoeker op zoek naar een griepvaccin dat beschermt tegen een bredere variatie aan griepvirussen. Het blijkt dat het achter elkaar inenten met geïnactiveerde virussen afkomstig van verschillende virusvarianten, een eenvoudige en effectieve manier is om bescherming tegen een nieuwe virusvariant op te wekken.

[19 Oktober 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)