contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 08/10/2018

› Meer ervaringsdeskundigen in de GGZ

Cliënten hebben ervaringsdeskundigen nodig, meldt de NOS. Behandelaars in de psychiatrie doen ontzettend hun best om cliënten te begrijpen om ze verder te kunnen helpen. Maar soms zijn jarenlange opleidingen, dossierkennis en een keur aan theoretische informatie, niet genoeg om een cliënt echt te begrijpen. Steeds meer instellingen in Nederland werken dan ook met ervaringsdeskundigen.

 

Er zijn in Nederland een paar opleidingscentra waar mensen met ervaring worden opgeleid om anderen te kunnen helpen. Veel cliënten geven aan het fijn te vinden om met iemand te kunnen praten die hetzelfde heeft meegemaakt. Ook iemand van dezelfde leeftijd kan prettig zijn en werken bij de weg naar herstel. Behandelaren zijn nog steeds nodig vanwege hun kennis en ervaring. Ook traditioneel papierwerk, zoals het signaleringsplan, wordt niet afgeschreven.

[08 Oktober 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)