contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 05/10/2018

› Landelijke hulplijn voor meldingen van verward gedrag

Er komt een landelijk telefoonnummer voor mensen die zich zorgen maken om iemand die zich verward gedraagt, zo heeft het Schakelteam Verward Gedrag donderdag bekendgemaakt. Staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis heeft toezegging gegeven voor het nieuwe nummer. Welk nummer het gaat worden en wanneer het er is, is echter nog niet bekend.

 

Het schakelteam is onder leiding van Onno Hoes. Het team pleit al langer voor een landelijk nummer. Het nieuwe nummer wordt gekoppeld aan regionale meldpunten die snel de juiste ondersteuning moeten regelen. Van alle gemeenten verwacht tweederde per oktober een goed werkende aanpak te hebben voor mensen met verward gedrag. Een derde heeft dat dus nog niet. Volgens Blokhuis is het belangrijk dat mensen weten waar ze terecht kunnen als ze een vraag of een melding hebben en dat dit regionaal of lokaal goed wordt opgepakt.

[05 Oktober 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)