contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 28/09/2018

› Meer kinderen met krentenbaard naar huisarts

Huisartsen zien dit najaar meer kinderen met krentenbaard dan gebruikelijk, meldt Nivel. Dit jaar gingen er op het hoogtepunt 253 kinderen per week met de bacteriële infectie naar de huisarts. Vorig jaar lag de top op 169 kinderen per week. De oorzaak van de stijging is bij het gezondheidsinstituut niet bekend.

 

Krentenbaard is een bacteriële ontsteking van de huid, met wondjes, rode plekjes of blaasjes met gele korstjes. Krentenbaard is erg besmettelijk: alleen het aanraken van de zweren zorgt voor uitbreiding naar andere delen van het lichaam en andere mensen. Voldoende hygiëne bij de verzorging is dan ook essentieel, laat het Nivel weten. Regelmatig handen wassen met zeep en de handen daarna goed drogen, de nagels kort knippen, een aparte handdoek gebruiken en de blaasjes dagelijks verschonen wordt daarbij aangeraden.

Een krentenbaardinfectie kan door de huisarts behandeld worden met antibiotica. Het komt het meest voor bij jonge kinderen en werd daarom vroeger ook wel 'kinderzeer' genoemd. Krentenbaard komt vooral in augustus en september veel voor, omdat dan de scholen weer beginnen.

[28 September 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)