contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 26/09/2018

› Ook fitte mensen zitten te veel, kans op diabetes groter

Ook mensen die regelmatig sporten en fit zijn, lopen door te veel zitten een vergroot risico op diabetes type 2.

 

In het onderzoek werd een verband vastgesteld tussen veel zitten en een hogere kans op het ontwikkelen van diabetes type 2. Het was opvallend dat ook de combinatie hoge fitheid en veel zitten het risico op deze ziekte vergroot. Veel zitten is dus voor elk mens een risicofactor.

De Gezondheidsraad waarschuwde al eerder voor de gevolgen van veel stilzitten. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat mensen die veel stilzitten en weinig bewegen een groter risico op hart- en vaatziekten lopen en vroeger kunnen sterven.

Zo werden in de Maastricht Studie meer dan achtduizend mensen, met en zonder diabetes in de leeftijdscategorie 40 tot 75 jaar uit Maastricht, jarenlang medisch gevolgd en onderzocht. Aan de hand van de gegevens werd bekeken of er een relatie bestond tussen de mate van een actieve levensstijl en hart- en metabole gezondheid, waaronder diabetes en obesitas vallen.

Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Diabetologia en is mede gebaseerd op de Maastricht Studie.

[26 September 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)