contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 20/09/2018

› Handen drogen? Geen blazer met hete lucht

Handdrogers die met hete lucht het vocht van je handen blazen, zijn niet geschikt voor ziekenhuizen. Ze blazen kleine waterdeeltjes met bacteriën erin door de ruimte waarin ze staan. Papieren handdoekjes zijn hygiënischer. Dat schrijft een internationaal team in het tijdschrift Journal of Hospital Infection.

 

Het eerste probleem is dat mensen hun handen niet grondig genoeg wassen. Daardoor blijven er bacteriën of virussen aanwezig in het water dat aan hun handen hangt. Eerder onderzoek van hetzelfde team had al aangetoond dat de handdrogers druppeltjes met bacteriën of virussen kunnen wegblazen.

Onderzoekers uit Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië onderzochten elk in twee toiletten in een ziekenhuis hoe groot de kans was dat de handdrogers infecties zouden verspreiden. In de toiletten waren afwisselend papieren handdoekjes of een handdroger in gebruik. Twaalf weken lang werd iedere dag gekeken hoeveel bacteriën er in de toiletruimtes met handdoekjes en met een handdroger aanwezig waren. Er zijn monsters genomen van de lucht, de vloer, wastafels en andere oppervlakken.

[20 September 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)