contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 17/09/2018

› Leidinggevende invloed op burn-out werknemer

Bijna een op de vijf werkenden ervaart burn-out klachten. De doelen die leidinggevenden nastreven, zijn van invloed op het ontstaan van burn-out bij medewerkers. Dat stellen organisatiepsychologen van onder meer de UvA.

 

Het aantal mensen met een burn-out neemt de laatste jaren steeds meer toe. Bijna 1 op de 5 werkenden ervaart burn-out klachten. Leidinggevenden spelen hierin een belangrijke rol.

Leidinggevenden kunnen verschillende doelen nastreven. Zo kunnen ze ernaar streven om zichzelf te verbeteren en ontwikkelen. Ze kunnen er ook naar streven om beter te willen presteren dan anderen. In de studie werd gekeken naar deze twee typen doelen en de invloed daarvan op het ontstaan van burn-out bij medewerkers. Het blijkt dat des te sterker leidinggevenden gericht zijn op verbetering en ontwikkeling, des te minder burn-out er wordt waargenomen bij hun medewerkers – ongeacht het doel dat deze medewerkers zelf nastreefden. Bij leidinggevenden die gericht waren op het beter willen presteren dan anderen, bleek dat dit gepaard ging met een toename van burn-out bij hun medewerkers.

[17 September 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)