contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 10/09/2018

› Pacemaker zonder draad is veelbelovend

Draadloze pacemakers zijn veelbelovend, maar de techniek staat nog in de kinderschoenen. Op de lange termijn moet blijken of ze betrouwbaar en beter zijn dan de klassieke pacemakers. Dat concludeert Tjong van het AMC, in haar promotieonderzoek over de eerste ervaringen met de pacemaker zonder draad.

 

Of de draadloze pacemaker beter presteert dan de conventionele pacemaker, is nog lastig aan de tonen. Wel toont de studie aan dat op de middellange termijn van twee jaar er duidelijk minder complicaties zijn bij de draadloze pacemakergroep. Ook laten de eerste studies zien dat er weinig acute complicaties optreden die verband houden met de pacemaker. De meeste hebben met de plaatsingsprocedure te maken.

Jaarlijks krijgen wereldwijd bijna een miljoen mensen een pacemaker, die ingrijpt als het hartritme te traag wordt. Bij tien tot twaalf procent van hen treden complicaties op. Deze hebben vooral te maken met de draad die vanuit de pacemaker naar het hart loopt. Daarom kwamen in 2012 de eerste draadloze exemplaren beschikbaar. Die zijn een stuk kleiner en worden in het hart geplaatst.

[10 September 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)