contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 07/09/2018

› Ketamine tegen depressie

Ketamine lijkt effectief als snelwerkend antidepressivum. Ook bij zware patiënten die al van alles hebben geprobeerd. Het kan echter niet de huidige antidepressiva vervangen, omdat het middel verslavend is en bij langdurig gebruik nadelige effecten kan hebben. Dit schrijft Elsevier weekblad. Het Universitair Medisch Centrum Groningen doet onderzoek naar ketaminecapsules bij zwaar depressieve patiënten.

</b>

 

Ketamine remt de werking van een signaalstof in de hersenen: glutamaat. Dat is een soort regelmechanisme dat alle activiteit in de hersenen verhoogt en vooral onder spanning in grote hoeveelheden wordt afgegeven. Hierdoor komen de hersenen in opperste staat van paraatheid en worden hersenverbindingen afgebroken. Bij een lage dosering verbetert het de stemming. Bijkomend voordeel: wanneer je het via een infuus inbrengt, kan het patiënten binnen een uur tot een ander mens maken. Het gebruik van ketamine is vooral als aanvulling op de bestaande behandelmethoden. Wanneer bijvoorbeeld mensen met een depressie terugvallen, kan dit worden opgevangen met één of twee doseringen ketamine.

[07 September 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)