contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 07/09/2018

› Zelfbruiner beter dan zonnebruin

De bruinende stoffen in zelfbruiners zijn niet slecht voor het milieu. Dat concludeert de Volkskrant. Het opdoen van een kleurtje met behulp van een zelfbruiner zou dan ook gezonder zijn dan bruin worden in de zon.

 

De Volkskrant onderzocht de schadelijke milieueffecten van zelfbruinende crèmes. Je huid wordt bruin door dihydroxyaceton (DHA). Dit is een suiker, bijvoorbeeld uit suikerbiet. DHA reageert met de aminozuren in je opperhuid en daardoor word je bruin. Deze bruinende stof lijkt niet schadelijk voor het milieu. Wel kunnen door DHA kortdurend vrije radicalen gevormd worden. Dit zijn stoffen waardoor je huid veroudert. Dit kan worden opgevangen door een zelfbruiner met antioxidanten te gebruiken, meldt de Volkskrant. Er is niets bekend over de milieueffecten van crèmes die direct een bruine kleur geven, waar een cosmetische bruiner inzit. Zelfbruiners bevatten wel zonnefilters, parfums, siliconen en conserveringsmiddelen die schadelijk zijn voor het milieu. Het heeft dan ook de voorkeur om er een te kiezen zonder zonnefilters of parfum.

[07 September 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)