contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 06/09/2018

› Van 8 tot 8 eten goed voor darmen

Het is goed om je maaltijden binnen 12 uur tijd te consumeren en daarna 12 uur niets te eten. Dat is het advies van de arts Rangan Chatterjee. Zo'n eetwijze is volgens hem goed voor je darmen, voor je immuunsysteem en voor het behouden van een gezond gewicht.

 

Concreet betekent dit dat je al je maaltijden consumeert binnen 12 uur en het liefst tussen 08.00 uur 's ochtends en 20.00 uur 's avonds. Gezonde darmen zijn onmisbaar voor een gezond lichaam. Recente studies wijzen namelijk uit dat een slechte darmflora geassocieerd kan worden met overgewicht, depressie, alzheimer en allergieën.

Onderzoek toont aan dat veranderingen in het tijdstip waarop én wat je eet gunstig kunnen zijn voor gewichtsverlies, je immuunsysteem, bloedsuikerspiegel en de gezondheid van je darmmicrobioom, meldt de arts.

Uit eerder onderzoek bleek ook al dat vasten helpt bij mensen die kampen met het prikkelbaredarmsyndroom. Zo zou het inlassen van een eetpauze de klachten aanzienlijk verminderen doordat je je darmen een tijdje rust gunt. Bovendien is de regel niet zó moeilijk om vol te houden. Daarnaast blijft het uiteraard belangrijk om voldoende vezels te eten en te veel snelle koolhydraten en verzadigde en transvetten te vermijden, om je darmen zo gezond mogelijk te houden.

[06 September 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)