contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 04/09/2018

› Kabinet wil belasting inzetten tegen overgewicht

Suikervrije dranken en bronwater worden goedkoper om zwaarlijvigheid tegen te gaan. Het kabinet gaat de verbruiksbelasting op die producten afschaffen. Dat scheelt bijna 9 cent op een liter cola light of mineraalwater. De maatregel is opgenomen in het Nationaal Preventieakkoord. Dat meldt het Algemeen Dagblad, dat het uitgelekte akkoord heeft gelezen.

 

In het Nationaal Preventieakkoord staan diverse maatregelen om Nederlanders gezonder en fitter te krijgen. Zo worden suikervrije dranken en bronwater goedkoper. Opvallend is dat hieronder ook lightproducten vallen, zoals cola light. Daarentegen liet het kabinet eerder weten dat ze de btw van voeding omhoog willen doen van van zes naar negen procent. Hierdoor wordt ook groente en fruit duurder.

Naast het afschaffen van de verbruiksbelasting op bepaalde producten, worden er ook andere maatregelen genomen. Zo leggen de levensmiddelenindustrie, horeca, onderwijs-, sport- en zorgorganisaties, verzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid zich vast op de torenhoge ambitie om richting 2040 het percentage mensen met (zwaar) overgewicht terug te brengen naar het niveau van 1995. Een ander doel is 40 procent minder Nederlanders die lijden aan ziekten die voortkomen uit ernstig overgewicht, zoals diabetes en hart-, vaat-, en leverziekten. Om dat te bereiken moeten in 2040 alle inwoners van ons land groente en fruit eten volgens de Schijf van Vijf. Verder is 75 procent van de Nederlanders tegen die tijd in beweging volgens de Beweegrichtlijn, staat in het akkoord.

[04 September 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)