contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 03/09/2018

› Nieuwe stichting pakt hoge prijzen aan

Begin juli is de stichting Farma ter Verantwoording opgericht. Zij gaan farmaceutische bedrijven aanpakken die volgens hen te hoge geneesmiddelenprijzen vragen. De eerste zaak is de prijsstelling van het medicijn chenodeoxycholzuur (CDCA) voor de behandeling van de zeldzame stofwisselingsziekte cerebrotendineuze xanthomatose (CTX).

</b>

 

De stichting is kort geleden in het leven geroepen om de torenhoge prijzen van sommige medicijnen te bestrijden en producenten ervan te doordringen dat ze maatschappelijk verantwoord moeten werken. Initiatiefnemers maakten zich zorgen over gebrek aan transparantie bij farmabedrijven. De stichting is begin juli opgericht en deskundigen uit de medische, juridische en onderzoekswereld zitten in de raad van advies.

Op dit moment hebben ze twaalf casussen. De eerste zaak betreft dus het medicijn CDCA. Dit medicijn kwam dit jaar in het nieuws doordat het Amsterdam UMC het zelf stukken goedkoper ging produceren, maar daar voor de zekerheid mee moest stoppen op aandringen van de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd. De Chinese grondstof voor het medicijn kan nog niet niet optimaal getest worden.

[03 September 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)