contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 31/08/2018

› Milde warmte goed voor het lichaam

Herhaalde blootstelling aan milde warmte, rond de 34 graden, heeft een positief effect op het hart- en vaatstelsel en op het glucosemetabolisme. Dat ontdekten onderzoekers van het Maastricht UMC+. Dit onderzoek bevestigt eerdere conclusies.

 

Het lichaam blijkt in staat te zijn om zich geleidelijk aan te passen aan de warmte. Na een periode van gewenning kan het lichaam zijn temperatuur beter reguleren. Daarnaast werden enkele positieve gezondheidseffecten geconstateerd. Zo was er een duidelijk effect op de bloeddruk waarneembaar. Met name de onderdruk was significant verlaagd.

De Maastrichtse onderzoekers wilden weten of het menselijk lichaam zich kan aanpassen aan warmte. Twee groepen proefpersonen werden een week lang zes uur per dag blootgesteld aan temperaturen van respectievelijk 33 en 34,5 graden Celsius. Het onderzoek bevestigt conclusies van eerdere hitte-studies dat milde warmte een veelbelovende aanpak kan zijn voor het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid bij verscheidene doelgroepen. Zeker voor de categorie patiënten die niet in aanmerking komt voor behandeling met medicijnen of niet in staat is door meer beweging het gewenste effect te krijgen.

[31 Augustus 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)