contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 30/08/2018

› Taboe op angst moet verdwijnen

De Angst, Dwang en Fobie stichting start een meerjarencampagne om het taboe rond angst en dwang definitief door te breken. Ze openen de campagne met het congres Open over Angst en Dwang, op 22 september.

 

Acteur en cabaretier Pepijn Schoneveld is dagvoorzitter op het congres, samen met zijn therapeut Prof. Ton van Balkom, en vertelt open over zijn angstproblemen. Hij kampt al sinds zijn vroegste jeugd met angstklachten, waar hij met veel hulp hard aan werkt.

Ook schrijver Daan Heerma van Voss is aanwezig op het congres. Hij verzamelt op dit moment verhalen van angstige mensen voor een nieuw project.

Cabaretière Marjolijn van Kooten wordt door pers en publiek bejubeld om haar taboedoorbrekend psychiatrisch cabaret. Zij speelt op 22 september een deel van haar nieuwste show Ik zie de bui al hangen.

Het congres Open Over Angst en Dwang is bedoeld zowel voor patiënten en hun naasten als voor professionals. Top-onderzoekers en behandelaars in het veld presenteren de nieuwste inzichten op het gebied van behandeling, medicatie en zelfhulp. De presentaties zijn zeer toegankelijk, bezoekers kunnen speeddaten met de sprekers en er is een informatiemarkt. Ook is er aandacht voor lotgenotencontact en hulp bij het vinden van passend werk.

[30 Augustus 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)