contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 29/08/2018

› Bewegen op school leidt tot betere cijfers

Kinderen die op school een paar keer per week extra bewegen, scoren beter op rekenvaardigheden. Dat blijkt uit een literatuuronderzoek van een groep internationale experts onder leiding van VuMC. Die extra beweging moet wel regelmatig en over langere tijd aangeboden worden om effect te hebben.

 

De onderzoekers vonden geen positief effect op cognitieve prestaties en algemene leerprestaties. Maar de studies lieten wel zien dat kinderen die gedurende langere tijd en regelmatig meededen aan lichamelijke activiteiten op school, hogere punten haalden voor rekenvaardigheden. De bewegingsprogramma’s die tot positieve effecten leidden, liepen 2 tot 3 jaar en de activiteiten vonden 3 tot 5 maal per week plaats.

De onderzoekers richten zich tot overheden, onderwijs en subsidieverstrekkers met het advies: investeer in dit soort langlopende programma’s. De onderzoekers analyseerden de resultaten van 58 studies. Deze studies onderzochten het effect van dit soort programma’s op cognitieve prestaties (zoals aandacht en werkuitvoering) en op academische prestaties (cijfers, algemene schoolprestaties). Elf van de 58 studies werden door de experts beoordeeld als van hoge kwaliteit. Het onderzoek vond plaats in het kader van SmartMoves!, een project geleid door VUmc.

[29 Augustus 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)