contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 28/08/2018

› Standaard niet-medische ondersteuning bij kanker

Bij het Zaans Medisch Centrum (ZMC) ontvangt iedereen met kanker sinds deze zomer standaard niet-medische begeleiding door een ondersteuningsconsulent. Het ZMC is het eerste ziekenhuis dat dit oncologie-breed aanbiedt.

 

Twaalf oncologieverpleegkundigen van het ZMC zijn door Stichting OOK (Stichting Optimale Ondersteuning bij Kanker) opgeleid tot ondersteuningsconsulent. Zij zijn vanaf het eerste contact in het centrum het vaste aanspreekpunt voor mensen met kanker en hun naasten. In de gesprekken met de consulent komen onderwerpen aan bod zoals de invloed van behandelingen en gevolgen van de ziekte op het dagelijks leven en functioneren. Op basis van deze gesprekken ontvangen mensen persoonlijk advies en indien nodig doorverwijzingen voor niet-medische (na)zorg zoals psychologische ondersteuning, huidtherapie en voedingsadvies.

Stichting OOK wil dat alle mensen met kanker en hun naasten de juiste ondersteuning op het juiste moment ontvangen. Voor ondersteuning bij niet-medische aspecten van de ziekte is het voor hen vaak lastig een weg te vinden in het zorgaanbod. Steeds meer ziekenhuizen zijn geïnteresseerd in werken met een ondersteuningsconsulent.

[28 Augustus 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)