contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 16/08/2018

Vanuit de Verenigde Staten komen technologieën richting Europa waarmee ouders hun baby’s kunnen monitoren. Deskundigen waarschuwen hiervoor.

 

Babyfoons bestaan al decennia. Maar de technologie maakt het vandaag de dag mogelijk om de lichaamsfuncties van je baby in real-time te monitoren. Van slimme kruippakken, sokken en knuffels tot fopspenen. Met sensoren tracken die de ademhaling, temperatuur, hartslag en/of beweging van het kind. Al die snufjes spelen in op het schrikbeeld van ouders: wiegendood, het plots en onverwacht overlijden van een ogenschijnlijk gezonde baby. De producenten doen geen enkele belofte wat de doeltreffendheid van hun toestellen betreft.

Volgens deskundigen is er geen enkele reden om gezonde baby’s als ouders te gaan monitoren. Bovendien is een commercieel systeem niet perfect en kan het nodeloos alarm slaan. Volgens de deskundigen bestaat het risico dat ouders hun kinderen als patiënt gaan zien en gezonde baby’s onnodig medicaliseren. Bovendien geeft het een vals gevoel van veiligheid.

[16 Augustus 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)