contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 13/08/2018

› Treinreizigers actiever en minder dik dan automobilisten

Forenzen die met de trein gaan hebben minder overgewicht en ervaren minder stress dan automobilisten. Ze bewegen ook veel meer op een dag, waardoor ze gemiddeld gezonder zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van RIVM.

 

Treinreizigers gaan vaak met de fiets naar het station en lopen vervolgens een stukje naar het werk. Treinreizigers lopen 8 tot 33 minuten meer per dag en zetten zo'n 2000 stappen meer dan autoreizigers. Dat draagt ook bij aan hun gezondheid: treinreizigers hebben over het algemeen minder last van overgewicht. Meer bewegen verkleint bovendien de kans op een verhoogd cholesterolgehalte en een verhoogde bloeddruk. Mensen die met de auto of trein moeten zijn vermoeider, minder blij en hebben meer angstklachten en stress. Treinforenzen hebben over het algemeen minder stress dan automobilisten en slapen ook beter.

Het RIVM baseert zich voor hun onderzoek vooral op buitenlandse studies. Ze verwachten dat de positieve effecten voor treinreizigers in Nederland nog iets groter zijn, omdat hier meer mensen naar het station fietsen. Ongeveer de helft gaat met de fiets naar het station en meer dan de helft loopt vervolgens naar hun werk.

[13 Augustus 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)