contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 08/08/2018

› Film kijken tijdens operatie

Een bioscoopervaring tijdens een operatie in de operatiekamer van het ziekenhuis in plaats van narcose of angstaanvallen. Het kan sinds kort in het ziekenhuis van Winterswijk via een videobril. De bril kan worden ingezet bij relatief kleine ingrepen en kan angst en stress bij patiënten voor en tijdens operaties tegengaan.

 

De videobril zal met name worden ingezet bij relatief kleine ingrepen waarbij een narcose niet nodig is. Nu kiezen sommige patiënten toch voor narcose vanwege angst. Bij een narcose kunnen patiënten vervelend wakker worden en ook mag je niet meteen eten en drinken. Met het gebruik van de videobril kan een onnodige narcose worden voorkomen. De bril kan ook gebruikt worden in het uur voor een operatie, wanneer patiënten moeten wachten.

Bij het ontwerp is er rekening mee gehouden dat artsen contact kunnen maken met de patiënt: met één druk op een knopje, valt direct het geluid weg. Vanwege hygiëne zijn er speciale oorschelpjes ontworpen.

[08 Augustus 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)