contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 03/08/2018

› RIVM: minder tekenbeten door droogte

Het aantal meldingen van tekenbeten daalde de eerste drie weken van juli bijzonder hard. Om uitdroging te voorkomen, verstoppen teken zich beter, maar ook bij dit warme weer zijn ze actief. Blijf dus op tekenbeten letten als je verkoeling zoekt in het bos, in de duinen of in het park, meldt het RIVM.

 

In juli en juni krijgen onderzoekers van het RIVM en Wageningen University via tekenradar.nl altijd de meeste tekenbeetmeldingen binnen. In deze twee maanden lopen we in Nederland elk jaar meer dan 500.000 tekenbeten op. Ook dit jaar kwamen er in juni veel meldingen binnen, maar toch daalde het aantal ineens heel sterk. Het aantal meldingen op tekenradar.nl was de eerste twee weken van juli bijna twee derde lager ten opzichte van dezelfde periode in de voorgaande jaren. Wellicht zoeken meer mensen verkoeling in het zwembad of het terras, maar bekend is dat teken uitdroging vermijden door bij heel warm en droog weer dieper in de strooisellaag te kruipen. Toch zijn teken nog actief met dit weer en kun je nog steeds gebeten worden door een teek.

[03 Augustus 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)