contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
donderdag 02/08/2018

› Hartinfarct voor vrouwen risicovoller

Vrouwen krijgen minder vaak een hartinfarct dan mannen. Maar als vrouwen met een hartinfarct in het ziekenhuis belanden, is de kans op nieuwe hartproblemen en zelfs sterfte twee keer zo groot. Dat meldt krant Trouw op basis van een Australisch onderzoek onder drieduizend vrouwen.

 

De studie bevestigt bevindingen van onderzoeken in Europese landen. Wat precies het verschil maakt tussen mannen en vrouwen wordt in het Australische onderzoek niet helemaal duidelijk. Twee factoren zouden hieraan meespelen: vrouwen wachten langer met naar de dokter gaan en de dokter behandelt een vrouw minder grondig dan een man. Bij vrouwen worden hartinfarcten nogal eens over het hoofd gezien. Bij vrouwen doet de blokkade zich meestal voor in de kleine bloedvaten. De klachten zijn minder, waardoor de oorzaak moeilijker te vinden is. Het gevolg hiervan is dat de behandeling bij vrouwen minder goed is onderbouwd dan bij mannen. De onderzoekers gingen de toestand na van vrouwelijke patiënten, zes maanden nadat ze voor een hartinfarct waren behandeld in het ziekenhuis.

[02 Augustus 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)