contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
dinsdag 31/07/2018

› Nieuw soort antibioticum ontdekt

Een nieuw soort antibioticum biedt mogelijk uitkomst aan miljoenen COPD-patiënten en kinderen met een middenoorontsteking. Het middel heeft waarschijnlijk geen bijwerkingen en heeft daarnaast als grote voordeel dat er geen resistentieontwikkeling plaatsvindt. Dat melden onderzoekers van het Radboudumc en de Radboud Universiteit.

 

Wereldwijd hebben 65 tot 300 miljoen kinderen last van middenoorontsteking. Het is een belangrijke veroorzaker van gehoorverlies. Deze ontsteking wordt veroorzaakt door een bacterie, die ook bij een deel van de mensen met acute verergering van COPD wordt gevonden. Groot voordeel van het nieuwe antibioticum is dat de bacterie er geen resistentie tegen kan ontwikkelen. Ander voordeel is dat het antibioticum super specifiek werkt tegen deze bacterie.

Een volgende stap is om het middel te testen in muizen. Als het daar net zo goed werkt als in een petrischaal, wordt er vervolgonderzoek gedaan naar de mens. Mogelijk kan het antibioticum dan binnen vijf tot tien jaar worden voorgeschreven aan patiënten.

[31 Juli 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)