contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
maandag 30/07/2018

› Krachttraining tegen depressieve gevoelens

Gewichtheffen en krachttraining verminderen depressieve gevoelens. De mate van depressie of de intensiteit van de training maakt daarbij niet uit en krachttraining heeft vergelijkbare effecten als hardlopen, dit blijkt uit onderzoek gepubliceerd in JAMA Psychiatry.

 

Na de krachttraining of het gewichtheffen voelden mensen zich meer geïnteresseerd in activiteiten, hadden ze een beter humeur en verminderde gevoelens van waardeloosheid.

De onderzoekers konden niet verklaren waarom krachttraining nuttig is, maar het kan zijn omdat het de bloedtoevoer naar de hersenen verhoogt.

Interessant is dat grotere verbeteringen werden gevonden bij volwassenen met depressieve symptomen die wijzen op een milde tot matige depressie in vergelijking met volwassenen zonder dergelijke scores, wat suggereert dat krachttraining met name effectief kan zijn voor mensen met meer depressieve symptomen. De onderzoekers bevelen aan om minstens twee keer per week te trainen en ongeveer tien herhalingen van tien verschillende oefeningen om kracht te bouwen uit te voeren.

[30 Juli 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)