contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 25/07/2018

› Eetbare worm bevat vitamine D door truc

Door eetbare insecten aan ultraviolette straling bloot te stellen, wordt het vitamine D-gehalte van deze beestjes aanzienlijk verhoogd. Dan tonen wetenschappers van Wageningen University & Research aan.

 

De wetenschappers stelden vier verschillende eetbare insecten aan uv-straling bloot en bij drie van de vier was het vitamine D-gehalte flink verhoogd. Bij de meelworm was het gehalte zelfs meer dan zestig keer verhoogd. Dat zorgt ervoor dat een meelworm evenveel vitamine D bevat als vette vis, een van de weinige voedingsbronnen die veel vitamine D levert.

De onderzoekers verwachten dat de resultaten van dit onderzoek ertoe zullen leiden dat insectenproducenten uv-straling gebruiken om de producten gezonder te maken.

Vitamine D is belangrijk voor het menselijk lichaam. Een tekort wordt in verband gebracht met meerdere aandoeningen, zoals gewrichtspijn, energietekort en spiertrillingen. In tegenstelling tot andere vitamines kan D niet alleen uit voeding worden opgenomen, maar ook in de huid aangemaakt worden. Dat is echter alleen mogelijk wanneer er voldoende zonnekracht en dus ultraviolette straling is.

[25 Juli 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)