contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 20/07/2018

› Alcoholconsumptie hoogst onder hoogopgeleiden

Een groot deel van de hoogopgeleiden in Nederland drinkt geregeld alcohol. Vooral de ouderen doen dat. Aan de andere kant roken hoger opgeleide Nederlanders minder dan de lager opgeleide Nederlanders. Dit blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit in samenwerking met het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

 

In de meeste gevallen hebben hoger opgeleiden een gezondere leefstijl Ze eten vaker groenten en fruit en bewegen minimaal een keer per week intensief. Daarentegen drinkt een groot deel geregeld wel alcohol. Ouderen hebben zelfs de hoogste alcoholconsumptie van Europa. Uit het onderzoek blijkt dat alcoholconsumptie gerelateerd is aan het opleidingsniveau van de ouders. Een groter deel van de Nederlanders met academisch opgeleide ouders drinkt geregeld alcohol, ook als ze zelf lager zijn opgeleid.

Volgens het onderzoek vertoont een groot deel van de Nederlanders met een lagere opleiding een opeenstapeling van ongezonde gedragingen. Het gaat om roken, alcohol drinken en overgewicht. Dat laatste komt onder de laagopgeleiden veel vaker voor dan onder de hoger opgeleiden.

[20 Juli 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)