contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
vrijdag 20/07/2018

› Duur medicijn spierziekte beperkt vergoed

Voor circa tachtig zeer jonge kinderen met de ernstige spierziekte SMA wordt het dure medicijn toch bereikbaar. Het geneesmiddel komt in het basispakket van de zorgverzekering.

 

De behandeling van SMA met het middel Spinraza kost in het eerste jaar van behandeling een half miljoen euro per patiënt en daarna een kwart miljoen euro per jaar. Zorginstituut Nederland adviseerde de regering over die hoge prijs met de fabrikant in gesprek te gaan.

De precieze uitkomst van die onderhandelingen met fabrikant Biogen blijft geheim, maar volgens de minister is de prijs tot een aanvaardbaar niveau verlaagd.

Spinraza wordt alleen vergoed als het middel volgens Zorginstituut Nederland bewezen effectief is. Dat geldt voor kinderen die al op jonge leeftijd ziek zijn geworden en bij wie de behandeling nog tijdig kan beginnen.Ook baby's zonder symptomen maar met de genetische afwijking die SMA veroorzaakt, komen in aanmerking. Bij oudere kinderen en (jong)volwassenen is volgens Zorginstituut Nederland geen sprake van bewezen effectieve zorg. Voor die groep wordt Spinraza vooralsnog niet in het basispakket opgenomen.

[20 Juli 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)