contactgegevens
APOTHEEK VELGHE
Zottegemstraat 24
9688 Schorisse
T. 055 45 56 81
info@apotheekvelghe.be

APOTHEEK VELGHE RONSE
Peperstraat 19
9600 Ronse
T. 055 21 26 72
ronse@apotheekvelghe.be
woensdag 18/07/2018

› Nieuw antibioticum ontdekt

Onderzoekers van het Radboud UMC en de Radboud Universiteit in Nijmegen hebben een nieuw antibioticum ontdekt. Het heeft als grootste voordeel dat de bacterie die door het middel aangepakt wordt geen resistentie kan ontwikkelen. Ook heeft het waarschijnlijk geen bijwerkingen.

 

De bacterie, Haemophilus influenzae, kan bij kinderen middenoorontsteking veroorzaken en bij mensen met de longziekte COPD tot acute verergering leiden. De onderzoekers vonden een manier om te voorkomen dat de bacterie mensen ziek kan maken. Ze presenteren hun eerste bevindingen deze week in het vakblad Cell Chemical Biology.

Het middel moet nu een testfase ingaan. Onderzoeker Jeroen Langereis hoopt dat het dan over vijf tot tien jaar aan patiënten voorgeschreven kan worden.

Het nieuwe antibioticum doodt specifiek deze bacterie. Daarom moet er een betere test komen om te bepalen dat het om deze ziekmaker gaat. Nu hoeft zo'n test niet, omdat de bestaande antibiotica breed werken en heel veel soorten bacteriën tegelijk doden.

[18 Juli 2018]

<span style="font-size: 11px;color:#555555;">Bron: <a href="https://mixcom.nl/" target="_blank" title="MixCom Media Group">MixCom Media Group</a><sup>&reg;</sup></span>

 

(Bron: EXED®)